Novice

PODPISANA POGODBA ZA KOLESARSKA POT V BAZARO

162 1539967273 kolesarskaDela za izgradnjo kolesarske poti v Bazaro se lahko začnejo

V petek, 19. oktobra 2018, sta v Coroninijevem dvorcu župan Milan Turk in direktor podjetja Adriaplan d.o.o., Andrej Žiberna, sklenila gradbeno pogodbo za kolesarsko pot v Bazaro. Vrednost pogodbeno dogovorjenih del znaša 444.809,16 EUR z vključenim DDV. S tem se bo lahko začela graditi dolgo pričakovana in nadvse potrebna kolesarska povezava, ki bo zaselke Bazara in Kempršče povezala s Šempetrom.

Projektirana kolesarska pot predstavlja del omrežja primarnih kolesarskih povezav v občini. Te predstavljajo tiste povezave, ki pokrivajo glavne smeri kolesarskih potovanj. Nova kolesarska pot se bo pričela z navezavo na dovoz do plinske postaje, nato bo potekala pod viaduktom avtoceste v Bazari vse do podvoza pod železnico pri objektu Novi Dom, kjer bo s Ceste Goriške fronte možen uvoz na kolesarsko stezo. Vseskozi bo pot tekla po levem robu železniške proge Šempeter – Sežana. Na lokalno cesto se bo navezala v zaselku Kemperšče. Poleg same kolesarske poti bo urejen tudi tlakovan plato z urbano opremo. V času gradnje se bo sočasno izvedlo še kabelsko kanalizacijo za telekomunikacijski vod in postavilo javno razsvetljavo za potrebe kolesarske poti.

Link: https://www.mojaobcina.si/sempeter-vrtojba/novice/zacetek-del-za-izgradnjo-kolesarske-poti-v-bazaro-se-lahko-zacne.html

 

 

 

 

Copyright Adriaplan d.o.o.© 2016. All rights reserved. Avtor strani. O piškotkih